VILL DU VARA MED PÅ EN RESA SOM
KOMMER ATT FÖRÄNDRA BRANSCHEN?

Vi vet. Vi sticker verkligen ut hakan. 
Men vårt mål är glasklart; vi ska bli den ledande leverantören av produkter och personligt anpassade tjänster för elbranschen. Hela vägen ut, från produkt, installation till fungerande helhetslösning. Som kedja når och skapar vi affärer som rent krasst är omöjligt på egen hand. Centralt upphandlat men alltid lokal leverans av dig som medlem.

Inte större.
Utan bättre.

Det är viktigt att ta saker i rätt ordning. 
Vår övergripande ambition är att ständigt bli bättre på det vi gör. Serva dig. Ge dig råd (på alla plan). Utveckla tjänster som du kan dra nytta av mot dina kunder. Lyckas vi med det, kommer vi att växa. Och växer vi, så kommer vi att nå ännu mer stordriftsfördelar. Stordriftsfördelar som du direkt kan dra nytta av i din verksamhet.

Vi och värden.
Vi har inte stavat fel. Vi pratar om värden. Inte världen. 
Vårt mål är inte att bli störst i världen. Utan bäst på värden. Mervärden för dig. Men också värden för dina kunder. Som gör att du kan ta fler affärer helt enkelt.

Grossisten har ett ben, vi har tre.
Vi gör allt som ”en vanlig grossist” gör. Men har grossisten ett ben, så har 
vi tre. Så här ser kartbilden ut;

Basen           

I form av marknadens bästa produkter till rätt priser. Snabba och säkra leveranser, utan strul. Den traditionella grossistfunktionen, fast du ”äger” ditt egna lager.


Tjänsterna   

Redan här skiljer vi oss från de allra flesta grossister. I och med att du är medlem i kedjan, så är du per automatik en av våra delägare. Det betyder i klartext att vi kan hjälpa dig med allt ifrån kalkylering och offerter till utbildning och ekonomistyrning. Allt som gör livet enklare för dig.

Lösningarna

Vår bransch står inför stora förändringar. Nya typer av lösningar som innehåller både produkter, mjukvara och inte minst kunskap växer nästan explosionsartat. 
Det handlar om miljö, reglering, bevakning och kontroll. Det intelligenta hemmet, som det pratats om i många år, är snart verklighet. Men det handlar också om elsäkerhet och eldriftsansvar och andra typer av lösningar för industrin. 
Sammantaget; i framtiden kommer det att handla mer om lösningar, istället för bara pris och produkt. 
Vi har redan ett flertal färdiga lösningar som du kan erbjuda dina kunder (och fler är under utveckling). Lösningar som ger dig ett försprång mot dina konkurrenter.

Det här får du som medlem:


Bättre ekonomi
Elkedjan är en av Sveriges största inköpsorganisationer. Vi är även en av de allra största köparna av installationsmateriel. Det innebär bland annat att du kan vara säker på att alltid få rätt pris. Dessutom kan vi som organisation till exempel hjälpa dig med offerter. Ge dig chansen att vara med i anbudsförfaranden som du annars kanske tvekar om. Hos oss finns kunskaper som du direkt kan dra nytta av. Mervärden helt enkelt. 


Starkare nätverk
Vi har idag över 180 medlemsföretag knutna till oss. Du får med andra ord kollegor över hela landet. Med kunniga elektriker och kända varumärken är vi alltid ett av de bästa alternativen vid köp av tjänster som installation, projektering och service. 
Vi utbyter tankar och idéer vid gemensamma träffar. Både lokala och centrala. Tillsammans skapar vi mer värden.

Djupare utbildning
Vi har löpande produktutbildning både i egen regi och i samarbete med leverantörer. Utbildningen förläggs centralt eller regionalt för att du ska få kortare resor. När vi från centralt håll anordnar utbildningar använder vi alltid professionella handledare med djup kunskap. 
Dessutom genomför vi årliga medlemsträffar, där vi även har utbildning på agendan.

Tryggare logistik
Snabba, exakta och korrekta leveranser av artiklar du behöver. Det är ryggraden i vår verksamhet. Du kan beställa 24 tim om dygnet, 7 dagar i veckan. Vi utvecklar hela tiden nätet för våra slingbilar. 
Säkra och effektiva leveranser ger en konkurrensfördel och skapar trygghet. Mervärden för att summera.

Tyngre support
Vår offertavdelning stödjer dig i alla typer av anbudsförfaranden. Vi hjälper dig till bättre och lönsammare affärer. Genom dokumenterad materielkunskap skapar vi enkelt och snabbt offerter för dina olika behov. Inte nog med det, du får samtidigt tillgång till all vår samlade kunskap. Ett extra mervärde.

Vassare varumärke
Elkedjans kärnvärden trovärdighet, kunskap, enkelhet och snabbhet genomsyrar hela vår verksamhet. 
Nu ökar vi trycket i vår centrala marknadsföring. Samtidigt ger vi dig en hel verktygslåda fylld med aktiviteter som du kan använda dig av på din lokala marknad. Vi är den enda aktören på marknaden som har kunskap hela vägen ut.
Från produkt till installation.

VILL DU HA HELA VÄRDEN?
Kom ihåg; vi är små nog att verkligen värdesätta personliga kontakter. Och stora nog för att hålla på vår grundidé. Att inte bara ”vara en grossist” som alla andra. Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Christian Nordemark, Etableringsansvarig, 0371-193 40

Mats Liljegren, Koncept- och affärsutvecklingschef, 0371-193 30